#33 Federico – Fattoria Il Muro

Storie del Vino

Ontmoet de wijnmaker.  Spreek  met de man achter het etiket en proef samen de wijn die hij heeft gemaakt. Ervaar zijn passie in elke teug die je neemt. Dichterbij de Chianti kunnen we je niet brengen op 50live. Wijnmaker Federico van Fattoria il Muro uit Chianti is (dankzij Icarius Wijnen van vriend Freerk de Boer) live aanwezig op 50live en neemt je met genoegen mee in zijn verhaal achter zijn mooie wijnen uit de Chianti.  Tja, leuker kunnen we dit toch niet maken?

Cantina Aperta. Vanaf 17:00 trouwens.

cantina_aperta

Fattoria Il Muro

Fattoria Il Muro is eigendom van de familie Pancaro voor meer dan twee eeuwen. Het land is altijd gebruikt voor het produceren van wijn. De ligging van de wijngaarden is uitstekend en  ideaal voor de productie van hoge kwaliteitsdruiven. De druiven worden geteeld op een eco-vriendelijke manier. De bodem is rijk aan mergel en het gematigde klimaat zorgt voor een microhabitat dat ideaal is voor de teelt van druiven.

Sinds de jaren ‘70, besloot Francesco Pancaro zich te specialiseren in het kweken van druiven. Zijn betrokkenheid en zijn werk is voortgezet door de hele familie, maar vooral door zijn zoon Federico. Hij is nu bezig met het updaten van de productietechnieken terwijl de oude tradities in ere blijven. Met een tomeloos enthousiasme, de liefde voor de natuur en respect voor de omgeving, zijn dit de ingrediënten het recept zijn voor de hoge kwaliteit van de wijnen.

Met deze filosofie wordt alleen van eigen wijngaarden wijn gemaakt in de historische wijnkelder, plaatselijk bekend als La Panchera. Ook wordt er fantastische kwaliteit olijfolie gemaakt.

Daar houden we van ?

Heb je nog geen tickets? Reserveer je gratis toegangstickets

bestelbutton

gebruik de code 50LIVEGUEST om gratis tickets te bestellen !