Freek van Daal (MusicMen)

musicmen

Freek van Daal (foto links)
Oprichter, zanger en gitarist Musicmen

Story #13: Muziek met passie brengt mensen in beweging 
Bij ‘50live’ is er natuurlijk ook live muziek. Niet te hard maar ook niet te zacht. Niet te lollig maar ook weer niet te zwaar. Eigenlijk gewoon de juiste muziek op het juiste moment op de juiste plek: dat is MusicMen. Oprichter, zanger en gitarist van deze band is Freek van Daal. Hier zijn ‘50live’ verhaal.

‘’Muziek vormt mijn leven. Ik breng mezelf en anderen hiermee in beweging. Vroeger als kind deed ik dat in een schoolbandje, later als coach en trainer tijdens het geven van communicatietrainingen. Nu breng ik met ‘Flowmaker’ een muzikale oppepper bij bijvoorbeeld seminars. Daarnaast ben ik componist, entertainment consultant en tijdens 50live zie je me als zanger-gitarist in de band MusicMen.”

Anderen in beweging krijgen

‘’Je kunt anderen alleen in beweging krijgen als die jouw energie voelen. Daarvoor zul je dus je energie over moeten kunnen brengen naar die ander. Muziek is daarbij het medium – maar de bepalende factor is de passie. Ik ga op zoek naar de passie van de ander met behulp van mijn eigen passie. Je moet kunnen ‘dansen’ met mensen, mee kunnen bewegen, een stapje naar achter en weer naar voren om vervolgens daar te komen waar je met hen naar toe wilt. Dat punt bereiken, dat is voor mij het ultieme ‘feelgood moment’.”

Sideproject van One Two Trio

MusicMen is een sideproject van de band One Two Trio: drie doorgewinterde muzikanten die alleen bij speciale gelegenheden in deze vorm en onder deze naam optreden. Ze hebben hun sporen in de muziek ruimschoots verdiend met talloze hits en zijn regelmatig te horen als huisband van radioshows op zenders als 3FM en Radio 538. Interactie, enthousiasme en energie: Musicmen brengt de juiste Engelse en Nederlandstalige popcovers op het juiste moment. Door het repertoire ter plekke samen te stellen, wordt het publiek bij de hand genomen op weg naar een gezamenlijk feelgood moment. Tijdens dit feestje trakteert Musicmen op niet alledaagse bewerkingen van bekende nummers waardoor er zomaar nieuwe muziekjuweeltjes kunnen ontstaan. Even lekker chillen, luidkeels meezingen of echt flink uit je dak gaan: iedereen vindt de connectie bij Musicmen!

MusicMen op 50Live: 24 juni 2016 | 19:30 – 21:00