Ilse van de Burgwal


Ilse van de Burgwal

Alles heb ik opzij gezet om mijn doel te kunnen behalen

Story #31: Ik was 11, en ik moest stoppen met mijn passie. En ik werd wereldkampioen. 

Mijn passie is badminton. Dat is het al mijn hele leven. Helaas moest ik, toen ik elf was, stoppen met badminton door een ernstig ongeluk waardoor ik blijvend letsel aan mijn rug, heupen en benen heb. Kleine stukjes kan ik nog lopen op krukken en verder breng ik mijn dag door in de rolstoel. Niks mis mee, want ik kan alles alleen op een andere manier.

Ik miste het sporten enorm en heb eind 2009 de keuze gemaakt om er weer mee aan de gang te gaan. En zo kwam ik weer terug bij mijn passie, badminton. En met succes, eind 2011 ben ik wereldkampioen rolstoelbadminton geworden in de single.

De weg naar het wereldkampioenschap was niet makkelijk. Alles heb ik opzij gezet om mijn doel te kunnen behalen. Mijn leven bestond uit werken, trainen, trainen en nog eens trainen. Maar ook keuzes maken. Er zijn meerdere wegen om van punt A naar punt B te komen. Welke weg wil je bewandelen? Allemaal vraagstukken waar je tegenaan loopt als je een doel hebt.

Rolstoelbadminton (het zelf spelen) staat momenteel op een iets lager pitje omdat ik vooral bezig ben met training geven aan zowel valide als mensen met een beperking, mijn eigen stichting; Para-Badminton Foundation Ilse van de Burgwal en mijn bedrijf MTH Coaching (Vitality Performance coaching en Mental coaching). Hetgeen ik zelf de afgelopen jaren geleerd heb overbrengen op anderen, daar krijg ik heel veel energie van.

Soms heb je pech in je leven en gaan dingen niet zoals je wilt. Ik ben daar zelf een mooi voorbeeld van. Met passie, enthousiast en positief zijn, heb ik mijn tegenslagen kunnen verwerken en ben ik een heel mooi pad aan het bewandelen. Ik neem je op 50live graag mee om je een kijkje te geven in mijn wereld van topsport, pech hebben, vallen en weer opstaan.

50live ilse van de burgwal